
معرفی انواع دوربین مداربسته
در این مقاله سعی شده بررسیهایی درباره دوربینهای مداربسته و برخی از انواع آنها مطرح شود. لذا ما هم ابتدا صحبت را با خود دوربینمداربسته و اینکه کاربرد آنها چیست و چه کاربردی دارد، آغاز میکنیم.
امروزه دوربینهای مداربسته به یکی از پرفروشترین کالاهای موجود تبدیل شدهاند و افراد و شرکتها و نهادهای مختلف از این وسیله به ظاهر ناقابل، استفادههای گستردهای میکنند. به نحوی که همواره کارگذاشتن دوربینهای مداربسته در ساختمان های مختلف تبدیل به یکی از مراحل مهم در مرتبسازی وضعیت آن ساختمان شدهاست.
معمولترین چیزی که بعد از شنیدن وجود دوربینمداربسته در یک ساختمان به ذهن میرسد این است که وجود دوربین، عاملی در جهت ایجاد امنیت آن ساختمان است. مثلا برای جلوگیری از سرقت های احتمالی یا با توجه به ثبت اطلاعات صوتی و تصویری، پیگیری بهتر سرقت انجام شده است. اما مسئله کاربرد این وسیله فقط به این موارد ختم نمیشود، بلکه کاربرد های دیگری هم دارند.
در مکانهای پراهمیت معمولا میتوان وجود دوربینهایمداربسته را فهمید و این نکته بسیار ساده، اما مهمی است که نباید از آن گذر کرد. اینکه ما به عنوان کسی که گذرمان به آن مکان مهم خورده است، متوجه چنین وسیلهای که قرار است در راستای امنیت آن ساختمان به کار گرفته شود، میشویم. آیا اصلا لزومی دارد که من یا شما یا دیگری از وجود دوربین در این ساختمان با خبر شویم؟
جواب این است که شاید ما به عنوان یک کاربر معمولی برایمان این «آگاهی به وجود» مهم نباشد، اما برای افرادی که به دنبال سرقت یا برای کارهای مشابه به آن مکان آمدهاند، این آگاهی میتواند برایشان تهدید آمیز باشد؛ تهدید به نتیجه رسیدن عملشان. به طور کلی این وسیله به ظاهر ساده میتواند وجودش به اشخاص هشدار بدهد و اعلام کند که «وضعیت در کنترل است». همانطور که گفتم «وضعیت در کنترل است».
امروزه در مکان های پراهمیت افرادی وجود دارند که کارشان نظارت بر اوضاع از طریق دوربینها است. یعنی اتفاقات مختلفی که در گوشه و کنار ساختمان در حال رخ دادن است را نظاره میکنند. معمولا این کار به عهده تیم حراست آن مکان است که مرتب حواسش به این موضوع باشد که چه اتفاقی در کجا دارد رخ میدهد. پس میبینیم که عملا این جمله«وضعیت در کنترل است». توخالی نیست و اتفاقا میتواند بیانگر این موضوع باشد که اتفاقا کسانی هستند که وضیعت را نظاره میکنند و مراقب اوضاع هستند.
فکر میکنم به اندازه کافی برایتان توضیحاتی درباره اهمیت دوربینمداربسته داده باشم، حالا میخواهم درباره برخی از دوربینهای پرکاربرد برایتان توضیحاتی کوتاه ارائه کنم.
-
دوربین ANPR/LPR
این دوربینها کاربردهای گستردهای دارند. از مهمترین کاربردهای این دوربینها میتوان به استفادهشان در کنترلدرونشهری اشاره کرد. این دوربینها به شدت در شناسایی و ثبتکردن شماره پلاک ماشینها و مشخصات افراد کاربردی هستند. باتوجه به این ویژگی در ثبتاطلاعات، ازشان در کنترلترافیک، کنترل تخلفات خودروها و.. استفادههای گستردهای میشود.
ANPRها دوربینهایی برای تشخیص شمارهپلاک خودرو، و LPRها دوربینهای مداربسته پلاکخوان هستند.
-
دوربین Internal and External Dome
یکی از دوربینهای کاربردی با تواناییهای بالا، دوربینهای Internal and External Dome هستند که تا کنون با آنها زیاد برخورد داشتهایم.
این دوربینها، درواقع به «دوربینهای گنبدی داخلی و خارجی» معروف هستند. احتمالا این دوربینها را زیاد دیده باشید. این دوربینها را ما هروز در قطارها و یا حتی ایستگاههای مترو، بانکها، ساختمانهای مسکونی و یا حتی غیرمسکونی زیاد میبینیم. اینکه ما زیاد این دوربینها را در دور و بر خود میبینیم خبر از تواناییهای زیاد این دوربینها میدهد که خب همین ما را بیشتر کنجکاو میکند که دربارهشان صحبت کنیم.
اولین نکته جالب توجه درباره این دوربینها این است که نمیتوان جهت دید دوربین را در آنها فهمید. یعنی زمانی که ما به آنها، فارغ از جایی که ایستاده و یا شاید نشستهایم نگاه میکنیم، نمیتوانیم متوجه شویم که دوربین الان کدام قسمت را دارد کنترل میکند.
این ویژگی خود از ویژگی دیگری در این دوربینها ناشی میشود و آنهم ویژگی پوشش بالای این دوربینها است. جالب است که به این نکته هم اشاره کنیم که این دوربینها از مادونقرمز(IR) استفاده میکنند، که این خود باعث میشود که این دوربینها در شب هم کارا باشند و ما بتوانیم درمواقعی که نورکافی نداریم از آنها استفاده کنیم.
یکی از ویژگیهای کاربردی دوربینهای گنبدی داخلی و خارجی، امکان ثبتاطلاعات در شب و نور کم بود. این ویژگی مهم ما را به سمت دوربینهای «تکنولوژی جنگندهتاریکی» (Dark Fighter Technology Cameras)هدایت میکند. این دوربینها تخصصشان، ثبت اطلاعات در مواقعی که نور کافی وجود ندارد، است.
درواقع این دوربینها میتوانند در آن شرایط برای ما اطلاعات با کیفیتی را ثبت کنند. چیزی که باعث میشود این دوربینها، نیاز به نور زیاد برای ثبتاطلاعات نداشته باشند، وجود سنسورهای اسکن پیشرفته CMOS در این دوربینها است.
از ویژگیهای دیگر این دوربینها هم میتوان به ثبت و یا تشخیص اطلاعاتی مثل تشخیص صدا و چهره، برای تشخیص هویت افراد اشاره کرد.
-
دوربین PTZ
اگر به دنبال دوربینی هستید که دقتبالایی در ثبت اطلاعات جزیی داشته باشد به شما دوربینهای PTZ را توصیه میکنیم. درواقع اسم این دوربینها هم بیانگر سهتوانایی اصلی آنها است، یعنی تواناییشان در: چرخاندن، کجکردن و زومکردن.
این سهویژگی به شما امکان پوشش جامع محیط را میدهد، که این خود میتواند برای اپراتورها که به طور مرتب در حال چککردن اطلاعات هستند، کاربردی و مهم باشد.
از ویژگیهای مهم این دوربینها میتوان به امکان ثبت اطلاعات در شب، تا فاصله 200متر، قابلیت زوم تا 36برابر اشاره کرد.
-
دوربینهای شبکه(Network Cameras)
اگر به فکر به راهانداختن دوربین در محل زندگیاتان هستید، میتوانیم دوربینهایشبکه(Network Cameras) را به شما توصیه کنیم مزیت اصلی این دوربینها، امکان اشتراکگذاری اطلاعات ثبت شده در شبکه اینترنت است (البته بخش مربوط به شبکه در این سیستمها، خود نیازمند یک مقاله مفصل است). حال ممکن است از دور این سوال به ذهن برسد اشتراک گذاشتن این اطلاعات به چه درد میخورد؟
اینجا، درواقع همانجایی است که کمبود مقاله مذکور احساس میشود. اینکه امکان اشتراکگذاری اطلاعات وجود دارد، درواقع بیانگر این موضوع است که اطلاعات ثبت شده توسط دوربینها را میتوان از فاصله زیاد بررسی کرد و این ویژگی به شدت در محلهای مورد استفاده این دوربینها-که مجتمعهای مسکونی و یا ساختمانهای تجاری،... هستند، به شدت کاربردی است.
این دوربینها به دلیل ویژگیهایشان، خود نیازمند یک مقاله مفصل هستند. درواقع آنچه درباره دوربینهایشبکه نوشتیم، درواقع توضیحی بسیار کوتاه درباره این دوربینها بود.
امیدوارم مقاله فوق که توضیحی کوتاه درباره برخی از انواع مختلفدوربینها بود، برایتان کاربردی بوده باشد و شما را در انتخاب دوربینهایمداربسته موردعلاقهتان راهنمایی کرده باشد. برای دریافت خدمات و پشتیبانی در این زمینه میتوانید درخواست خود را در تهرانفیکس برای ثبت کنید و از متخصصان ما در این زمینه


تماس با ما
- خیابان ولیعصر , کوچه ولدی , پلاک 19
- همه روزه 8 الی 23
- ۰۹۱۲۰۹۳۸۲۷۰
- ۰۹۱۲۲۷۵۴۳۰۱
- ۰۲۱۴۴۰۲۲۲۱۰
- ۰۲۱۲۶۱۱۷۹۸۲