
چه لپتاپ با چه قیمتی مناسب شما است؟
امروزه یکی از دغدغههای ما، خرید لپتاپ یا سیستم مناسب است. واژه مناسب، برای هرکس میتواند معنای متفاوتی داشته باشد و به پارامترهایی مانند زیر بستگی دارد:
-
قیمت و بودجه شما
-
برند
-
اندازه
-
پردازنده
-
سیستم عامل
-
ظرفیت حافظه
-
نوع استفاده و کاربری
-
و...
پبدا کردن لپتاپی که با این پارامترها هماهنگ باشد، کاری پیچیده و دشوار بهنظر میرسد. اما نگران نباشید، زیرا تهران فیکس حل این مشکل را نیز، سادهتر کرده است و در مسیر انتخاب لپتاپ مناسب به شما کمک خواهد کرد. تهران فیکس در آگاهی رسانی در مورد خصوصیات و جزئیات متنوع هر لپتاپ شما را یاری میکند.
در ابتدا باید بدانیم که لپتاپها بر اساس نوع و کاربری، اندازه و دیگر پارامترها، به دستههای متفاوتی طبقهبندی میشوند. پس ابتدا باید با انواع لپتاپ و دستهبندی آنها آشنا شویم.
- نوع استفاده و کاربری
- تجاری و صنعتی: این نوع از سیستمها برای ادارات، کارخانهها، شرکتا و تولیدی مورد استفاده قرار میگیرد. علت متفاوت بودن نوع کاربری و استفاده از این سیستمها، تمایل به استفاده از پارامترهای امنیتی است. محافظت از اطلاعات، رمزنگاری و حسگر اثر انگشت از جمله مواردی است که برای کاربری تجاری و صنعتی مورد اسفتفاده قرار میگیرد. لپتاپهای نجاری و صنعتی، اکثرا ضخیم با ورن بالایی هستند و نسبت به شرایط محیطی متفاوت مقاوماند. معمولا دو سایز 13 و 14.1 اینچ و قدرت پردازشی بالا برای آنها توصیه میشود. همچنین سیستمایی که از امنیت بالاتری برخوردارند. صفحه نمایشگر اغلب این سیستمها را روکشی مات دربرمیگیرد و این ویژگی مانع ایجاد مزاحمت نور آفتاب در محیط بازمیشود. بهطور کلی، یکی از کاملترین انوع لپ تاپ را این گروه شامل می شود.
چند پیشنهاد با این کاربری:
- Lenovo IdeaPad L3 i7 10510U 8 1
- Lenovo IdeaPad L3 i7 10510U 20 1
- Lenovo IdeaPad L3 i7 10510U 12 1
- ASUS X540UA i3 8130U 4 1 INT FHD
- HP ZBook Xeon E3 16 1 512SSD 4
استفاده حرفهای: این نوع از سیستمها بیشتر کاربری مهندسین، طراحان، برنامهنویسان و صاحبان کسب و کار را در برمیگیرد. بیشترین چیزی که برای این گروه اهمیت دارد، تعداد هستههای پردازشی و توان پردازش موازی در هستههای گرافیکی است. چون معمولا این افراد بهدنبال کار با نرمافزارهایی هستند که حجم و رم بالایی را اشغال میکند و نیاز به پردازنده بالایی دارد، ظرفیت رم و سرعت هارددیسک در اولویت است. همچنین معمولا به صفحه نمایشهایی بزرگ برای کارهای طولانی مدت مانند برنامهنویسی و دقت به جزئیات نیاز دارد. همچنن اگر دنبال تهیه لپتاپی با این کاربری هستید، باید به موضوع باتری توجه داشته باشید، زیرا این لپتاپها معمولا اندازهای بزرگتر دارند و فضای کافی برای تهویه هوای گرم یا فن را نیز باید داشته باشند.
- گیمینگ و بازیهای ویدیوئی: این نوع از کاربری یکی از بیشترین طرفداران را دارد و مختص گیمرهای حرفهای است. این نوع از سیستمها معمولا برای پردازشهایی سنگین ساخته میشوند و اندازه و وزن بالایی دارند. نسبت به لپتاپهای دیگر قیمت بالاتری دارند و حتی گرانترین گروه لپتاپهای کاربردی محسوب میشوند. مهمترین ویژگیهای قابل توجه آنها قدرت پردازش محاسباتی و قدرت گرافیکی آنها است.
یکی دیگر از مواردی که باید در خرید لپتاپهای گیمینگ به آن توجه کنید سیستم خنککننده قوی یا فن با خروجیهای بزرگ هوای گرم است. بعضی از این لپتاپها به دلیل بهره گیری از سخت افزار بسیار قدرتمند می توانند جایگزین کامپیوترهای دسکتاپ شوند. معمولا از صفحه نمایشگرهای بزرگ برای این کاربری استفاده میشود و شما نیازمند تجهیزات جانبی کامل از قبیل هدفون، اسپیکر، میکروفن برای استریم و.. هستید.
چند پیشنهاد با این کاربری:
- Asus FX706II Ryzen7 4800H 16 1 256SSD
- Asus FX506IV Ryzen7 4800H 16 1
- Razer Blade 15 i7 8750H 16 256SSD 4
- Razer Blade Stealth 13 i7 1065G7 16
- ASUS VivoBook M509DJ Ryzen7 3700U 8
- Acer Nitro 5 AN715 51 i7 9750H 16
- Lenovo Y540 i7 9750H 16 1 256SSD 4
- ASUS ROG Strix G531GU i7 9750H 16
- Acer Predator Helios 300 i7 9750H 16
- Asus ROG Zephyrus GA502DU Ryzen7
- Acer Predator Helios 300 i7 9750H 24
- Asus Zephyrus S17 GX701GXR i7 9750H
مالتی مدیا یا کاربری خانگی: این گروه کاربری، بیشتر از خصوصیاتی عمومی برخوردارند که سیستمهای سختافزاری متنوعی را شامل میشوند و ظاهر آنها، بیشتر با سلیقه افراد تغییر میکند. مهمترین ویژگیهای آنها پخش عکس و فیلم، صدا و موسیقی، کارهای روزانه مانند وبگردی و اجرای نرمافزارهای ساده و سبک مانند آفیس است. صفحه نمایش آنها از نظر کیفیت قابل قبول است و اندازه نمایشگر در حدود 12 تا 15.6 اینچ قرار میگیرد. از لحاظ قیمت در سطح میانرده (نه خیلی گران و نه خیلی ارزان) و اقتصادی قرار میگیرد. معمولا این لپتاپها وزن زیادی نیز ندارند و بهطور متوسط 2.5 کیلوگرم وزن دارند.
البته اگر بخواهید از این سیستمهای مالتی مدیا برای تدوین تصاویر و فیلم استفاده کنید، این سیستمها حرفهایتر میشوند و نیاز به گرافیک و پردازنده بالاتری دارند.
چند پیشنهاد با این کاربری:
- Lenovo IdeaPad L3 i7 10510U 8 1
- Lenovo V130 i3 8130U 8 1 INT HD
- Lenovo IdeaPad L3 i7 10510U 12 1 2
- ASUS X540UA i3 8130U 4 1 INT FHD
- Apple MacBook Pro MXK32 Touch Bar
- Apple MacBook Pro MXK52 Touch Bar
کاربری دانشجویی: امروزه برای اغلب کارهایتان در دانشگاه، حتی بدون درنظر گرفتن رشته به لپتاپی دم دستی و قابل حمل نیاز دازید. مخصوصا حالا که کلاسها مجازی شدهاند، لپتاپها بیشترین ابزار مورد دسترس شما خواهند بود. این گروه از کاربران مهمترین مولفهای که نیاز است به آن توجه کنند اندازه و وزن دستگاه است. زیرا شما علاوه بر لپتاپ باید جزوه، کتاب و سایر لوازم جانبی را نیز در کیفتان داشته باشید و احتمال دارد اگر وزنی بیشتر از 4 کیلوگرم را بر شانههای خود حمل کنید، دچار مشکلاتی جدی شوید. همچنین باید توجه داشته باشید که گاهی در ارائهها و کنفرانسها باید به پروژکتور و نمایشگر متصل شوید که این نیارمند استفاده از پورت خروجی HTMI است. پس در هنگام خرید لپتاپ باید این مولفه را نیز در نظر داشته باشید.
اگر شما دانشجو باشید و نیاز حرفهای به لپتاپ نداشته باشید، احتمالا برای دسترسی به اینترنت، شرکت در کلاسهای مجازی و استفاده از نرمافزارهای آفیس به این دستگاهها احتیاج دارید. میتوایند از آن برای پخش فیلم و صدا، تصویر و موسیقی استفاده کنید اما انتظار زیادی در مورد بازی و اجرای نرمافزارهای سنگین نداشته باشید. این کاربریها نیازمند پردازندهای قوی نیستند و قیمتهای مناسبی دارند.
آهنگسازی و استفادههای صوتی: این دسته از کاربری، افراد خاصی را شامل میشود، اما مناسب دیجیها و آهنگسازانی است که برای اجراهای زنده خود نیاز به دستگاه قابل حمل دارند. همچنین نوازندگان سازهای الکترونیک مانند گیتار الکتریک، سهتار الکتریک، کیبورد و.. نیز به سیستمهایی نیاز دارند که بتوانند با آنها قطعات خود را ضبط، کنترل و میکس کنند. پس باید از دستگاههایی استفاده کرد که قابلیت پردازش نرمافزارهای آهنگسازی، حافظه بالا برای ضبط قطعات و پورتهای مناسب برای انواع میدی و سازها را داشته باشد. همچنین بیتشر از بحث گرافیکی، در این کاربری موضوع پردازش صوتی و کارت صدا مطرح است. معمولا به رم بالاتر از 8گیگ و پردازنده بالایی نیاز است و هارد دستگاه شما باید حداقل یک ترابایت باشد. همچنین شما برای آهنگسازی با این دستگاهها نیاز به امکانات جانبی نظیر اسپیکر، هدفون مونیتورینگ، میدی، کیبورد و.. دارید.
چند پیشنهاد با این کاربری:
- Macbook 12 inch 2016
- MacBook Pro (15-inch, 2019)
- Dell XPS 13 (2019)
- Razer Blade 15 Studio Edition
- Apple MacBook Pro MXK52 Touch Bar
- Surface Pro 6
- Apple MacBook Air (2019)
- Dell XPS 15
- اندازه
- لپ تاپهای متوسط: بیشتر لپتاپهایی که ما امروزه از آنها استفاده میکنیم، در این دسته قرار میگیرند و بیشترین استقبال متعلق به این گروه است. این لپتاپها معمولا نمایشگر 11 تا 17 اینچی دارند ولی 14.1 و 15.6 اینچیها طرفداران بیشتری دارند. وزن آنها ما بین 8.1 تا 3.2 کیلوگرم است. معمولا تمامی پورتهای خروجی را نیز شامل میشوند. همچنین قیمتها، پردازنده و حافظههای متفاوتی دارند.
- نتبوکها: این دسته از لپتاپها کاربرد و استفاده چندانی ندارند و طرفدارهای خاص خود را دارند. کاربرد این نوع از دستگاهها معمولا به دلیل قیمت مناسب و اندازه کوچک، برای افرادی مناسب است که جابهجایی زیادی دارند و بهعنوان دستگاه دوم خود از آن استفاد میکنند. اما آنها پردازنده ضعیف و صفحه نمایشی کوچک دارند و دیگر جای خود را به اولترابوکها دادهاند. صفحه نمایشی بین 7 تا 11 اینچ دارند که مانند تبلت است. وزنی سبک در حدود 1 تا 1.5 کیلوگرم دارند و به همین سبب، قدرت حمل و جابهجایی بالایی دارند. همجنین این نوع از دستگاهها، معمولا ارزان قیمت هستند.
- اولترابوک: اولترابوکها نمونه بهروز شدهای از نوتبوکها هستند که همانند نوتبوکها وزن و اندازهای مناسب دارند اما قدرت پردازش و باتری قویتری دارند. معمولا بدنهای باریک و طراحی زیبایی دارند. معمولا در آنها از پردازندههای کممصرف استفاده میشود که عمر باتری را افزایش دهد. صفحه نمایش آنها بین 12 تا 14 اینچ است و معمولا طراحی و ظاهری زیبا دارند. قدرت پردازشی بهتری نسبت به نوتبوکها دارند و وزن آنها بین 1 تا 1.8 کیلوگرم است. تنها مشکل اولترابوکه قیمت نسبتا بالای آنهاست.
- هیبریدیها: لپتاپهای هیبریدی که بهتازگی در بازار جای گرفتهاند، کاربردی مابین لپتاپ و تبلت دارند.صفحه نمایش این دستگاهها، مانند تبلتها لمسی هستند اما دارای کیبورد و سیستم عاملهای مناسب لپتاپ هستند. دلیل هیبریدی نامیدن آنها همین دوگانه بودن آنها است اما معمولا به یکی از دو گروه تبلتها و لپتاپها، بیشتر گرایش دارند. صفحه نمایش آنها معمولا بین 10 تا 12 اینچ است و قدرت پردازشی متوسط دارند. در مقابل طراحی زیبا، قیمت بالایی نیز دارند.
- جایگزین دسکتاپ: این لپتاپها معمولا به قدرت سختافزاری بالا معروفاند. بیشتر برای گیمینگ، طراحی و تدوین، مهندسی و برنامهنویسی و آهنگسازی بهکار میروند. صفحه نمایش آنها معمولا 17 اینج است و وزن سنگینی در حدود 4 کیلوگرم دارند. اما پردازش و سختافزارهای قویای دارند و دارای تهویه مناسبی اند.
- برند
یکی از مهمترین پارامترهای انتخاب لپتاپ، برند است. برند لزوما نشاندهنده کیفیت و دوام آن بهحساب نمیآید اما برندهایی هستند که همواره نام خود را با کیفیت بالایشان نشان دادهاند. هر برند خود دارای لپتاپهای متنوع از انواع سختافزار، اندازه متفاوت، کاربریهای گوناگون و ظاهر است. در اینجا چند برند محبوب که محصولات باکیفیتی را ارائه دادهاند و کاربران رضایتی نسبی از آن داشتهاند را را نام میبریم:
- Lenovo
- Asus
- Dell
- HP
- Apple
- Microsoft
- Samsung
- Acer
- MCI
- Razer
- سیستم عاملها
هر لپتاپ با سیستم عامل متفاوتی طبقه بندی میشود. هرچند که میتوان سیستم عاملهای متفاوت را روی دستگاههای متفاوت نصب کرد اما اغلب برندهای مختلف سیستم عاملهایی دارند که بهخصوص است. مثلا لپتاپهای لنوو، ایسوس، مایکروسافت و.. اکثرا از سیستم عامل مایکروسافت ویندوز و لپتاپهای مکینتاش اغلب از مکاواس استفاده میکنند. کار با این سیستم عاملها متفاوت و به شخص بستگی دارد. برای آگاهی بیشتر از انواع سیستم عاملها به مقاله سیستم عامل(لینک) در تهران فیکس مراجعه کنید.
- قیمت و بودجه
مهمترین پارامتری که هرکس باید در نظر بگیرد، بودجه است. گاهی اوقات میتوان دو لپتاپ یکسان با قیمت یکسان اما کاربری و کیفیت متفاوت یافت. پس تنها درنظر گرفتن پارامتر قیمت نمیتواند به شما در خرید کمک کند. ما در اینجا چند لپتاپ با قیمت بهصرفه را به شما معرفی میکنیم. البته باید در نظر داشته باشید که ما فقط در این بخش با در نظر گرفتن پارامتر قیمت این لپتاپها را به شما پیشنهاد میدهیم.
- ASUS F540
- Lenovo Ideapad 330
- Asus VivoBook X540YA
- Acer Aspire A315-34-C3VD
- Dell Latitude E5500 Z5
- Acer Aspire A315-54-36KT
- HP 15s-eq0001ne
- ظاهر
یکی دیگر از نکاتی که در انتخاب لپتاپ مناسب حائز اهمیت است، طراحی و ظاهر دستگاه شماست. این نکته، علاوه بر اینکه زیبایی بصری را در برمیگیرد، نشانه کیفیت ساخت دستگاه نیز است. جنس و رنگ بدنه، شفاف یا مات بودن آن، اندازه قاب نمایشگر، انحنای حاشیه و لبههای لپتاپ، نوع صفحه کلید، چراغ صفحه کلید و امکانات جانبی، محل قرارگیری دستها و شکل قرارگیری لولاها از جمله مواردی هستند که در هنگام خرید حتما باید به آن توجه کرد. این امکانات نه تنها در ظاهر، بلکه در راحتی نیز موثرند. معمولا لپتاپهایی با ضخامت کمتر از جذابیتی بیشتری برخوردارند اما معمولا از نظر سختافزاری ضعیفترند. لپتاپهای هیبریدی، اولترابوک و سورفیسها جذابیت ظاهری و بصری بالایی دارند. چند پیشنهاد با ظاهر جذاب و زیبا را در زیر آوردهایم:
- Lenovo Ideapad 330
- ASUS VivoBook X543UB
- Acer Aspire A315-55G-51YA
- ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD
- HP Omen 15T-DC1088-G2-D
- Microsoft Surface Laptop 2
- Dell XPS 15 2-in-1
- Asus Zenbook UX305
- HP Spectre x360
- Razer Blade Stealth
- Google Chromebook Pixal
در نهایت، با در نظر گرفتن این پارامترها و پیشنهادهایی که روبهروی شما قرار گرفته است، شما میتوانید لپاپ مناسب خود را پیدا کنید یا با در اگر هنوز هم موفق به پیدا کردن آن نشدید، با مشاوران و متخصصان ما در این زمینه مشورت کنید و سیستم مناسب خود را پیدا کنید.


تماس با ما
- خیابان ولیعصر , کوچه ولدی , پلاک 19
- همه روزه 8 الی 23
- ۰۹۱۲۰۹۳۸۲۷۰
- ۰۹۱۲۲۷۵۴۳۰۱
- ۰۲۱۴۴۰۲۲۲۱۰
- ۰۲۱۲۶۱۱۷۹۸۲